Треба слухатись дружину: На Черкащині нефанат "тихого полювання" знайшов гігантський білий гриб

Рекордсмен до того ж був цілком здоровий, придатний до їжи. У чому вся родина незабаром і переконалась

Черкащанин Олександр Боровський знайшов велетенського білого гриба, масою 842 грами. Про це повідомляють Вечірні Черкаси, повідомляють Патріоти України з посиланням на місцеві видання.

Сам чоловік розповів, що часто полюбляє збирати гриби та кожен раз шукає нові місця у лісах Черкащини.

“Я білі гриби збираю з 2005 року. У ліс збирати гриби більше любить ходить дружина Альона. А я так, вимушений. У Нечаївський ліс їздимо часто, адже з села родом батьки дружини. А взагалі любимо освоювати нові грибні місця. Минулої неділі, 22 листопада знову заїхали в нечаївський ліс, і проходили місцями, де вже ходжено-переходжено і перед нами вже людей пройшло скільки цим місцем. Піднялися на пагорб і дружина знайшла перший білий, невеличкий, грамів 300. А я в кілька метрах від неї, під сосною запримітив цього красеня. Причому його шляпка ледь-ледь пробилась із-під хвої. А як почав відгрібать, таку ніжку товстенну вирив,” – зазначив Олександр Боровський.

Вага красеня – 842 грами. До цього найбільший боровик, якого пощастило знайти щасливчику, важив півкіло. Гриб посмажили з цибулею і смакували всією родиною. Олександр цей рік вважає врожайним на гриби.

“Цього року в нас вийшло турне по Черкаській області. Їздили і на Смілянщину, і на Чигиринщину, і по Канівських лісах пройшлися. Грибів – повно. П’ять відер осінніх опеньок назбирали за дві години на Смілянщині минулими вихідними. На Канівщині маслюків відра три взяли,” – розповідає грибник.


В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...