"Тришкин кафтан" Кличка в коронавірусі: Київ паралізований без метро, і ніякими додатковими автобусами не зарадити

В епіцентрі коронавірусу, Італії, метро працює. Тиснява в наземному транспорті Києва, Харкова, Дніпра лише погіршує епідеміологічну ситуацію і провокують виробничій колапс

В той час як центральна влада намагається змусити киян сидіти вдома, проїдаючи запаси, у кого вони є, а мер закликає уряд вдарити по роботодавцям, котрі не відправили працівників по домам, експерти намагаються підрахувати, що для перевантаженої і без того транспортної інфраструктури столиці означає життя без метро, котре по буднях перевозило до 2 000 000 пасажирів на добу.

Олександр Зінченко наводить нехитрий математичний розрахунок.

Про безглуздість рішення уряду щодо зупинки метро попереджали опозиційні сили у Верховній Раді, а щодо погіршення епідеміологічної ситуації в "маршруточному пеклі" в порівнянні з кондиціонованим метро вже у всю заявляють численні експерти. Схоже радники міського голови столиці вже оцінили, котрий накрив 5-мільйонний мегаполіс, а також безперспективність "драконівських заходів".

Так секретар Київради Володимир Прокопів заявив, що міська влада Києва розробляє план спецзаходів, щоб столичний метрополітен відновив свою роботу, хоч із деякими застереженнями.

"Непрацюючий метрополітен - величезна проблема для міста. Але київська влада повинна виконувати постанову Кабінету міністрів. Ми разом з колегами розробляємо план спецзаходів, щоб метро все-таки запрацювало, але з деякими обмеженнями", - розповів пан Прокопів.

За його словами, метрополітен повинен обслуговувати людей, які працюють на стратегічних підприємствах, що забезпечують життєдіяльність міста.

Йдеться в тому числі про київських медпрацівників, які їздять на роботу з сусідніх областей, і які критично необхідні на своїх робочих місцях. Тому, додав Прокопів, розробляється програма для "Київпастрансу", щоб забезпечити проїзд цих людей на роботу і з роботи.

"Я знав, що росіяни гвалтують мирних жителів просто для розваги": Доброволець зі США пояснив, чому воював за Україну й планує продовжити в майбутньому

четвер, 2 травень 2024, 11:59

Каліфорнієць Метью Семпсон, ветеран війни в Іраку та Афганістані, майже два роки провів на полі бою в Україні як доброволець. Він розповів, що до початку повномасштабного вторгнення майже нічого не знав про Україну, проте знав, на що здатна країна-агре...

На Львівщині чоловік заявив, що ТЦК "викрали його дорогою на роботу" і дали повістку: Яке рішення ухвалив суд

четвер, 2 травень 2024, 10:47

У Львівській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що його нібито "викрали дорогою на роботу і змусили підписати документи". Про це йдеться у вироку Жовківського рай...