Це був грандіозний центр розваг 1960-1980-х для дітей, молоді та їхніх батьків: Ось яким був київський Гідропарк у час свого першого розвіту. Фотоностальгія

Гідропарк замислювався як провідний осередок розваг та відпочинку столиці УРСР. Тому влада не шкодувала коштів, зокрема валюти, щоб облаштувати атракціони кращими імпортними зразками свого часу. До Діснейленда було далеко, але багато в чому це вдалося

Гідропарк був культовим місцем розваг у киян. Тут можна було не лише позасмагати на пляжі, але й вдосталь накататись на американських гірках та інших атракціонах.

Про те, як виглядав Гідропарк у 80-х роках, розповідає публікація "Спрага: в Києві цікаво" в Facebook.

Як колись виглядав гідропарк

Гідропарк створили у 1965-1968 роках як водно-розважальний комплекс розташований на Венеційському та Долобецькому островах між Дніпром та Русанівською протокою у Києві. На території облаштували численні пляжі, атракціонами, човнові станції.

Одним із найпопулярніших атракціонів були так звані американські гірки. Атрагірки були завдовжки майже кілометр. Щоб прокататися на них, людям доводилося вистояти величезні черги. Коштував такий атракціон 40 копійок, що було доволі дорого.

У 1990-х американські гірки закрили та розібрали, згодом демонтували й інші атракціони.

Крім американських гірок, у Гідропарку був дитячий автодром, атракціони "Ромашка", "Літак", "Сюрприз", "Паровозик" та різноманітні каруселі. Кожна вікова категорія могла знайти атракціон для розваг. Дуже часто Гідропарк відвідували гості міста.

У Гідропарку також був культовий спортмайданчик "Качалка". Його відвідування було безкоштовним і на ньому завжди було багато киян. Цікаво, що більшість тренажерів спортмайданчика були зроблені з металобрухту.

Зараз у Гідропарку облаштовано багато розважальних установ (дискотек, ресторанів тощо). Зокрема, там є дитячий пляж, пляж для людей з інвалідністю, нудистський пляж, прокат човнів, катамаранів, водні атракціони, ресторани, казино, настільний та звичайний теніс, пейнтбол, футбол, волейбол, дискотеки. Однак то вже зовсім інше середовище зі своїм характерним обличчям.

Чи треба щоразу оновлювати "Резерв+", щоб з'явилася додаткова інформація: У Міноборони дали пояснення

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:55

Оновлювання даних у застосунку "Резерв+" залежить від того, коли була занесена первинна інформація в реєстр "Оберіг", передають Патріоти України. з посиланням на заступницю міністра оборони Катерину Черногоренко в ефірі телемарафону. "Насправді це зал...

Справжні "улюблені": Кого з українських публічних осіб найчастіше цитують російські пропагандисти

п’ятниця, 28 червень 2024, 22:10

В Україні провели дослідження, яке показало, кого з українських публічних осіб найчастіше цитують пропагандистські видання держави-агресора Росії. У топ-40 потрапили колишній радник Леоніда Кучми Олег Соскін, генерал ЗСУ у відставці Сергій Кривонос, на...