"Це не наші пацани, їх людьми назвати складно": Білоруський прикордонник записав потужне звернення через свавілля силовиків (відео)

Офіцер закликав міліцію бути із народом, а не "захищати інтереси однієї людини".

Співробітник Прикордонної служби Білорусі, капітан Олександр Васько публічно засудив жорсткі розгони протестувальників правоохоронцями. За словами офіцера-прикордонника в/ч 2141, силовиків, які били громадян, складно назвати людьми. Про це військовий сказав у відеозверненні, яким поділився YouTube-канал "TUT.BY. Політика", передають Патріоти України.

"Білоруси, я вас люблю. У цей дуже важкий для нашої країни час ви прокинулися і згуртувалися. Такого рівня консолідації нації не знала новітня історія Білорусі", – сказав Васько.

Він зазначив, що людей об'єднало непереборне бажання жити у вільній країні, "вільній від диктатури та насильства". Капітан додав, що йому "хотілося кричати на весь голос", коли він дивився на події минулого тижня.

"Минулого тижня у мене в голові було питання – як же так, ви ж наші пацани. Але з часом приходить осмислення і я змушений визнати, що це не наші пацани, їх людьми назвати складно", – сказав прикордонник про силовиків.

Він розповів, що служить в армії 13 років. "Я мріяв служити своїй Батьківщині і своєму народові. Я хотів охороняти мир і спокій на нашій землі, хочу цього і зараз, але поки поліція та армія захищають інтереси тільки однієї людини, це неможливо", – заявив Васько.

"Хочу звернутися до представників так званих правоохоронних органів. Сила не в зброї, не в тюрмах і не в автозаках. Сила в правді. У тому, щоб стріляти в беззбройних людей, немає честі. Виконайте свою клятву і будьте з народом", – підсумував військовий.

Поляки образилися на Jerry Heil та закликають не голосувати за Україну: Що сталося

середа, 8 травень 2024, 22:29

Поляків у соцмережах розгнівав світшот однієї з представниць України на Євробаченні Jerry Heil з написом Banderaciaga – вони навіть закликають не віддавати свої голоси за українських виконавиць. Про це йдеться у дописах користувачів X (колишній Twitter...

Постраждали багато людей: У Черкасах тролейбус наїхав на пішоходів (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 21:44

У Черкасах 8 травня сталася дорожньо-транспортна аварія. Там тролейбус не пропустив автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), вдарився, перевернув авто і сам проїхав пів квартала по тротуару. Про це розповіли у поліції Черкаської обла...