"Це професійний обов'язок": Саакашвілі несподівано вступився за Гордона

Глава виконавчого комітету Національної ради реформ при президенті України Міхеіл Саакашвілі вступився за журналіста Дмитра Гордона. На своїй сторінці у Facebook він написав, що абсолютно не розуміє і не сприймає нападок на нього через інтерв'ю з російським терористом, який брав участь у розпалюванні війни на Донбасі, Ігорем Гіркіним, передають Патріоти України.

"Це професійний обов'язок журналіста розмовляти з усякого роду людьми та навіть нелюдами, в тому числі з тими, хто для нас абсолютно неприйнятний. Я знаю Дмитра Гордона. Я знаю, що він патріот України. Я знаю, що він не сприймає сепаратизм. Я знаю, що він не є прихильником цих суб'єктів, у яких він брав інтерв'ю", – наголосив політик.

Саакашвілі вважає, що "докоряти журналісту в тому, що він ставить питання, які цікавлять суспільство, питання найнеприємнішим людям – це просто відгомін совкового минулого, яке вже не працює в сучасному світі".

На думку політика, в етері з Гордоном Гіркін дав прямі свідчення проти себе, проти Путіна, проти Російської федерації та її спецслужб, які як мінімум "будуть чудово використані при отриманні рішення міжнародного суду ООН у справі про анексію Криму і про агресію Росії на Донбасі".

"Хоча б заради цього варто було брати це інтерв'ю. Кажу це як юрист з досвідом ведення справ в міжнародних судових інстанціях. Дійсно, Гіркін давав і інші інтерв'ю, але він точно ще так системно не викривав себе та інших, як його змусив зробити Дмитро Гордон!" – наголосив Саакашвілі.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...