Це справжнє диво! В Україні медики виходили 480-грамову дитину (фото)

У Львові неонатологи змогли створити справжнє диво і виходити дитину з критично малою вагою - всього 480 грамів. Вона народилася на 23 тижні вагітності. Причому брат-близнюк дівчинки не вижив. Батьки кинули Ірину відразу після народження, але лікарі не опустили рук і почали боротьбу, повідомляють Патріоти України.

"Справа навіть не в розмірах тіла, а в критичній незрілості всіх функцій органів і систем, при якій неможливе самостійне життя", – пояснила завідуюча відділенням інтенсивної терапії новонароджених Львівської обласної лікарні Зоряна Салабай.

Для того, щоб повернути дівчинку до життя знадобилося три місяці апарату штучного дихання, сім місяців кисневої терапії, окрема палата. Зараз у Ірини залишилися проблеми зі здоров'ям, особливо, із зором, але всі їх можна виправити, кажуть медики.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...