Це треба знати! Експерт розповів, скільки витримає квартира без опалення та як зберегти тепло

Кожен будинок має термін, скільки він може протриматися без електропостачання та опалення. Якщо говорити про "хрущовки", за температури -5 °C будинок у середньому тримається не більше ніж 24 години. Проте сучасніші й утеплені будинки протримаються довше. Про це розповів голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко, передають Патріоти України.

"Людина повинна знати, скільки протримається будинок, якого він року (побудови. – Ред.). Для цього потрібна нормальна та нормативна політика органів місцевого самоврядування, тому що це їхня зона відповідальності. Якраз щоб спрацювали всі служби вчасно, маю на увазі і теплокомуненерго, і будинкові служби", – наголосив Попенко.

При цьому важливо знати методи збереження тепла в квартирі. На випадок відключення опалення необхідно максимально усунути всі втрати.

Насамперед важливо утеплити вікна та двері. Варто застосовувати всі доступні способи – від простого заклеювання до майстрів, які відрегулюють металопластикові рами. Загалом потрібно перевірити, чи є щілини у таких місцях:

  • у віконних рамах (потрібно прокласти утеплювач та заклеїти);
  • у місцях кріплення підвіконь (можна заповнити їх монтажною піною або герметиком);
  • між полотном дверей та дверними коробками (проклеїти ущільнювачем).

Килими на підлозі й навіть на стінах не лише створять затишок у будинку, а й допоможуть зберегти тепло. Можна застелити килимами підлогу лише в тих кімнатах, де найчастіше проводить час уся родина.

У сонячний день штори варто відкривати, щоб промені хоч трохи зігрівали квартиру. Вони стануть досить ефективним і при цьому абсолютно безплатним джерелом тепла, піднімуть температуру в приміщенні на кілька градусів. На ніч кімнату потрібно буде максимально ізолювати від втрат тепла.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...