Цікава ідея: Поліцейські, які замість кийків отримають електрошокери, спочатку випробують їх на собі, - Геращенко

За словами заступника міністра МВС, поліція може отримати електрошокери вже восени цього року.

Поліцейські в Україні під час затримання злочинців замість кийків почнуть використовувати електрошокери. Про це розповів заступник голови Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко, повідомляють Патріоти України.

"В прошлом году мы получили согласие на использование системы электрошокеров. Сейчас выделены деньги, закупаем электрошокеры. У украинской полиции будет возможность их использовать. Добавлю, что электрошокер – гораздо более щадящий метод остановки правонарушителя, чем использование дубинки. В момент, когда человек сопротивляется полицейскому, последний, сам не желая нанести травму, может попасть в те места, удар по которым наносит лишние страдания. Мы надеемся на то, что в этом году первая партия электрошокеров поступит в полицию", – заявив він.

За словами заступника міністра МВС, поліція може отримати електрошокери вже восени цього року. Ціна одного такого пристрою становить близько 2300 доларів. "По-хорошему, у каждого наряда полиции должно быть такое спецсредство. Также принято решение, что все полицейские, которые будут допущены к работе с электрошокерами, должны будут получить разряд тока сами, чтобы узнать, насколько это больно. Делается это также для того, чтобы полицейские применяли электрошокер в тех случаях, когда это обосновано", – зазначив Геращенко.

Джерело: Сегодня

ТОП-5 найбезпечніших країн на випадок, якщо почнеться Третя світова війна

четвер, 18 квітень 2024, 11:28

У час, коли загроза Третьої світової війни щороку зростає на фоні військової агресії в Україні, Ізраїлі та конфлікту в Таїланді британці задумалися над країнами, де можна безпечно перечекати так званий апокаліпсис, передають Патріоти України. Як зазнач...

Синоптики попереджають про сильні заморозки в Україні: Де різко знизиться температура

четвер, 18 квітень 2024, 9:50

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди та зниження температури в Україні. Так, у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні мет...