"Ціла дивізія": Від початку вторгнення захист в Австрії отримали 14 тис. чоловіків з України

В Австрії 14 тисяч українських чоловіків призовного віку отримали статус тимчасового захисту після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України. Про це повідомляє видання Exxpress, посилаючись на дані МВС країни, передають Патріоти України.

Журналісти назвали матеріал "Втеча з фронту". У ньому вони підрахували, що цих чоловіків вистачило б для формування 28 батальйонів або однієї цілої дивізії за штатом воєнного часу.

"Володимир Зеленський не буде в захваті, коли його посол у Відні надішле йому такі цифри", – йдеться у повідомленні.

Загалом на території Австрії з початку великої війни зареєстровано 101 629 біженців із нашої держави. Базову державну допомогу з цієї кількості отримують 44 тисячі. Переважно це жінки та діти, але є й велика частина чоловіків — 34,2 тисячі. З них 14 тисяч — у віці 18-54 роки, тобто, призовного віку. Зараз вони отримують житло, фінансову підтримку та соціальну допомогу.

Австрійська влада зареєструвала 33 387 українських дітей-біженців. Співвідношення хлопчиків і дівчаток майже однакове. У матеріалі йдеться про те, що з 18 років стає зрозуміло: 75% біженців — жінки, лише 25% — чоловіки (вік: від 18 до 54 років). Проте дані МВС підтверджують, що великій кількості українських чоловіків призовного віку вдалося втекти від участі й у бойових діях.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...