Цілком випадково: Під Львовом знайшли могильник часів Стародавнього Риму (фото)

Всі знахідки передали для подальшого вивчення та ідентифікації фахівцям з Інституту археології Львівського університету.

Під Львовом археологи виявили древні поховання, які можуть бути могильником давньоримського часу, так званої Черняхівської культури. Територію планують дослідити трьома методами: георадаром, біолокатором і приладом для вимірювання електромагнітних полів. 26 червня на урочищі Коротка Сторона розпочала роботу спільна наукова експедиція Інституту археології ЛНУ імені Івана Франка та Карпатського відділення Інституту геофізики НАН України. Про це повідомили на Facebook-сторінці Краєзнавчого музею міста Буськ, передають Патріоти України.

Могильник був виявлений випадково - житель одного з передмість Буська під час земляних робіт на присадибній ділянці на глибині більше 1 метра в шарі піску натрапив на скупчення людських кісток. Він припинив роботу і повідомив про знахідку місцевих краєзнавців.

"За попередніми припущеннями, поховання дівчинки у віці 10-12 років датується II-IV ст. Нашої ери і може бути частиною великого могильника спільноти, яка заселяла територію міста майже 2 тисячі років тому (так звані "поля поховань" Черняхівської культури)", - розповіли в музеї.

Також на похованнях було знайдено супутній інвентар: скляне прясло з хвилястими візерунками, залізна фібула і пряжка. Всі знахідки передали для подальшого вивчення та ідентифікації фахівцям з Інституту археології Львівського університету.

Опитування показало, як змінилося ставлення чехів до біженців із України

вівторок, 16 квітень 2024, 18:58

Більше половини громадян Чехії вважають, що прийняли більше біженців з України, ніж їхня країна здатна була прийняти. При цьому, порівняно з минулим роком, більше чехів стали вважати, що українці краще інтегруються в чеське суспільство, передають Патрі...

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...