Ціна відмови від карантину: У Швеції зафіксували найвищу смертність за останні 150 років

На відміну від більшості країн, Швеція не була ізольована, коли пандемія поширилася Європою рано навесні.

У Швеції за перші шість місяців 2020 року померли 51 405 осіб, що стало рекордним показником із 1869 року – тоді через голод померла 55 431 особа. Про це повідомила CNN, передають Патріоти України.

У країні також спостерігався найнижчий приріст населення з 2005 року: у 2020 році його позитивне сальдо становило 6860 осіб, що менше за половину показника попереднього року. На відміну від більшості країн, Швеція не була ізольована, коли пандемія поширилася Європою рано навесні. Замість цього акцент робився на особистій відповідальності, і більшість барів, шкіл, ресторанів і салонів залишалася відкритою.

Незважаючи на більш м'який підхід, тільки 7,3% жителів Стокгольма виробили антитіла, необхідні для боротьби з хворобою, що значно нижче за 70-90%, необхідних для колективного імунітету.

На початок червня кількість загиблих від коронавірусу в країні перевищила 4500 осіб. За даними Університету Джона Гопкінса, зараз він становить 5802 людини. Велика частина критики на адресу Швеції була зосереджена на високому рівні смертності в будинках для людей похилого віку.

Головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл визнав у червні, що Агентство суспільної охорони здоров'я країни "не знало, що є такий великий потенціал поширення хвороби в будинках для людей похилого віку з такою кількістю смертей".

Швеція також заплатила високу економічну ціну, незважаючи на те, що не закрила свої кордони. Готельні і туристичні компанії заявили, що вони сильно постраждали, а виробники були відрізані від міжнародних ланцюжків постачання.

Як повідомлялося раніше, Швеція відмовилася від карантину через коронавірус. Школи і дитячі садки відкриті для дітей, а місцеві жителі з острахом, але ходять у ресторани. Швеція, на відміну від більшості країн Європи, не стала закривати підприємства на час карантину, проте все одно зіткнулася з найгіршою економічною кризою з часів Другої світової війни.

Не сподобалось, що гавкала: У Києві чоловік застрелив бельгійську вівчарку ветерана АТО

вівторок, 7 травень 2024, 15:26

У Києві 51-річний чоловік застрелив бельгійську вівчарку сусідів, і тепер йому загрожує 3 роки тюрми.Пса на прізвисько Чіп привезли із зони АТО у 2016 році. Він багато років охороняв будинок своєї родини, повідомляє Київська міська прокуратура, передаю...

Назад не повернуться? Українці активно отримують громадянство Чехії

вівторок, 7 травень 2024, 14:30

Щорічно близько 5000 іноземців отримують чеське громадянство. Більшість із них - українці (майже 50%) та словаки. Про це пише видання mukachevo.net, передають Патріоти України. Як пише видання, активно змінюють паспорти також росіяни, інтерес яких до ч...