Цвіль, іржа і не тільки: Районна лікарня на Закарпатті жахнула "готовністю" до коронавірусу (відео)

Також медики зізнаються, що у них катастрофічно малий запас засобів індивідуального захисту.

Медики Хустської районної лікарні на Закарпатті поскаржилися на абсолютну неготовність установи до епідемії коронавірусу. Адже інфекційне відділення давно потребує капітального ремонту вартістю 13 млн грн: будівля розвалюється, її стіни обсипаються, а всередині все покрито пліснявою. Про це йдеться в сюжеті програми Факти телеканалу ICTV, передають Патріоти України.

"Важко працювати в таких умовах, не так, як за кордоном. Хотілося б добре працювати, якби були умови", - каже санітарка Маруся Білич.

В інфекційному відділенні, де працює жінка, спостерігається жорсткий брак персоналу: там працюють тільки шість медсестер, сім санітарок і троє лікарів. На додачу до всього у відділенні немає жодного апарату ШВЛ (вони є тільки в реанімації), а для хворих на коронавірус підготували лише один бокс на два місця.

Також медики зізнаються, що у них катастрофічно малий запас засобів індивідуального захисту. "Всього не вистачає: і масок, і костюмів. Є лише на деякий час. Якщо не дай Боже, то дуже буде важко. Ми всі в критичному стані й у групі ризику", - розповідає медсестра Тетяна Грига.

Не краще виглядає ситуація й у інших частинах Хустської районної лікарні. Наприклад, підвал медустанови повністю залитий водою, а в пральні - грибок, антисанітарія та іржаві пральні машини. Більш того, деякий період часу її співробітникам доводилося прати білизну вручну, оскільки жодна машина не працювала.

Щоб хоч якось поліпшити стан місцевої лікарні, небайдужі місцеві жителі зібрали спільними зусиллями 1 млн гривень. Однак для того, щоб привести всю лікарню до ладу, необхідні сотні мільйонів гривень.

Джерело: Факти.ICTV

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...