"ТЦК будує концтабори": Поліція та СБУ проводять обшуки у скандально відомого львівського блогера (фото)

Нацполіція та Служба безпеки України проводять обшуки у львівського псевдоактивіста, який видавав фіктивні посвідчення журналіста. Про це йдеться у повідомленні поліції у середу, 25 вересня, передають Патріоти України.

Заначається, що правоохоронці документують шахрайські дії чоловіка. Прізвище підозрюваного не уточнюється, але, за даними Суспільного, йдеться про блогера Остапа Стахіва.

У листопаді 2021 року Стахіву — одному з головних антивакцинаторів України — оголосили підозру через плани повалити конституційний лад. Тоді Стахів спростував у соцмережах офіційну інформацію про коронавірус. Він вийшов із СІЗО під заставу у мільйон гривень.

У 2023 році Стахів організував платні «журналістські» курси, по закінченню яких видавали посвідчення.

У лютому 2024 року видання Бабель повідомило, що львівський блогер після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну створив мережу проти мобілізації. У своїх відео він розповідав, що ТЦК «викрадає і катує людей», а ще — будує концтабори.

23 липня Служба безпеки України повідомила, що затримала провокатора, а також сімох його спільників, які закликали до збройного спротиву мобілізації. ЗМІ тоді повідомляли, що йдеться про соратника антивакцинатора Остапа Стахіва — Жана Новосельцева, який працював кореспондентом на каналі 1+1. Його відправили під варту під заставу у розмірі 242 тисячі гривень.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

"Ми ще подивимося ці моменти": Шовковський висловився про розгромну поразку "Динамо" від "Лаціо" у стартовому турі Ліги Європи

четвер, 26 вересень 2024, 23:25

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував розгромну поразку від римського "Лаціо" в матчі першого туру основної стадії Ліги Європи сезону-2024/25, передають Патріоти України. Номінально домашній для "біло-синіх" поєдинок н...