Туреччина без росіян? Туроператори розповіли, туристи з яких країн цьогоріч відпочиватимуть на курорті

Попри війну, в Туреччині очікують цьогоріч на відпочинок до країни приїде до 100 тисяч осіб з України – переважно, жінки і діти. Про це пише DW, передають Патріоти України.

Натомість передбачається, що на турецьких курортах значно поменшає росіян. Їх цього сезону може прилетіти до 1,7 мільйона - третина від торішнього числа.

За словами, турецьких готельєрів, на липень і серпень в їхніх готелях зараз практично немає бронювань росіян. Окрім проблеми із перельотами, тепер у росіян і виникли проблеми і з кредитними картками, які більше не працюють за кордоном.

"Раніше росіяни прилітали в Анталію чартерними рейсами, але це більше неможливо, ми намагаємося знайти рішення. Раніше ми приймали від 5000 до 9000 гостей в день - у травні цього року ми очікуємо близько 500", - розповів очільник асоціації гідів Анталії Мурат Ялчин Ялчинкая.

Водночас Туреччині сподіваються, що відвідувачі з Німеччини компенсують відсутність російських і українських туристів. Цього літа німців на курортах буде на 40% більше, ніж торік. На 50% може зрости число туристів з Великої Британії, на 60% - з Польщі. Також все більше гостей прибувають з Ірану.

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...