У Туреччині археологи запевняють, що знайшли рештки легендарного Троянського коня

Археологи певні, що знайдена ними дерев'яна конструкція на місті Трої — це залишки легендарної споруди, повідомляють Патріоти України з посиланням на Greek Reporter. Розкопки проводили на пагорбі Гіссарлик — місці, де Генріх Шліман у ХІХ ст. знайшов залишки легендарної Трої.

Недавно під час розкопок археологи виявили десятки ялинових дощок і брусів довжиною до 15 метрів. Залишки були зібрані в дивній формі. Це змусило експертів припустити, що вони належать Троянському коню. Дерев’яна конструкція розташовувалася всередині стародавнього міста Троя.

Ще одне відкриття, яке підтверджує тезу археологів, — це пошкоджена бронзова плита з написом "Для повернення додому греки присвячують цю жертву Афіні", знайдена поруч.

"Дослідження на основі вуглецевого датування та інший аналіз показали, що дерев’яні шматки та інші артефакти датуються XII або XI століттями до нашої ери. Це збігається з датами Троянської війни", — зазначають вчені.

Більшість істориків вважає, що Троянський кінь — міфічна споруда. За його допомогою елліни хитрощами здобули перемогу в Троянській війні, розмістивши всередині споруди загін воїнів.

Дуже хотів до армії?: На Тернопільщині чоловік із відстрочкою від мобілізації розбив двері ТЦК

неділя, 8 вересень 2024, 14:28

Чоловік, що має відстрочку від мобілізації, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, розбив склопакет дверей Тернопільського обласного ТЦК та СП, намагаючись у такий спосіб приєднатися до Збройних сил України. Про це повідомив Тернопільський обласни...

З нагоди 40-річчя шлюбу: Порошенко привітав дружину та показав фото з весілля

неділя, 8 вересень 2024, 13:28

П'ятий президент України Петро Порошенко у неділю, 8 вересня, привітав свою дружину Марину Порошенко з 40-ю річницею шлюбу і показав фото з їхнього весілля. Про це експрезидент написав на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України. "Ми з Ма...