Турист у Туреччині з'їв бутерброд із сиром, а потім його... паралізувало

71-річний Малькольм Браун (Malcolm Brown) і його дружина відправилися у відпустку до Туреччини у вересні минулого року. В один із днів відпочинку вони обідали разом зі своїми друзями - туристи їли бутерброди з сиром, після чого Браун і один з його приятелів отруїлися. Коли чоловік повернувся до Шотландії, його здоров'я погіршилося - після тижневого нездужання Браун почав відчувати «поколювання» в пальцях рук і ногах, повідомляють Патріоти України.

«Справи ставали все гірше - найстрашніше було не розуміти, що відбувається. Ніколи не думав, що подібне може статися зі мною», - поділився спогадами Браун. Пізніше у чоловіка став пропадати зір і здатність рухатися - він не міг самостійно ходити, одягатися і їсти. В результаті мандрівника доставили в лікарню Единбурга, де йому діагностували синдром Гієна-Барре, рідкісне аутоімунне захворювання.
Браун і його дружина вважають, що в його захворюванні винен сир, який вони купили в місцевому супермаркеті - після обіду отруїлися тільки чоловіки, дружина туриста не їла бутерброди. «Я багато думав, візьми я іншу упаковку сиру, мене б тут ніколи було... Але людина повинна приймати той виклик долі, який їй був кинутий», - вважає шотландець.
Як зазначають лікарі, синдром виникає після інфекції, наприклад, харчового отруєння - тоді імунна система помилково атакує нервову систему. Відновлення організму займає від 12 до 18 місяців. Зараз Браун починає повертатися до колишнього життя - він вже може сидіти в інвалідному кріслі. Його сім'я сподівається, що він повернеться додому з лікарні через місяць. «Я не міг навіть подумати, що на лікування піде так багато часу. Але я позитивна людина і не відчуваю депресії або жалості до себе», - заявив Браун.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...