У 5 км від Харкова строковики Нацгвардії відбили потужну атаку, знищили 4 танки, - Арестович

Російська армія легко подолала відстань 40 км до Харкова, оскільки ЗСУ та Нацгвардія будує оборону навколо великих міст. через неможливість втримати 2000 км кордону, коли не знаєш на якій ділянці агресор збере ударний кулак

У 5 км від Харкова строковики Нацгвардії відбили потужну атаку, знищили 4 танки, передають Патріоти України. Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що ЗСУ тримають оборону.

"19-20-річні хлопці, що не мали досі бойового досвіду вчинили справжній подвиг", - Арестович.

Розповів про ситуацію і Юрій Бутусов: "Обстановка на 11.00. Російська армія подолала відстань 40 км до Харкова. Також російські війська йдуть на Суми. В цьому нема нічого катастрофічного, бо прикрити фізично 2000 км кордону неможливо. Оборона нашої армії буде будуватись навколо великих міст.

Саме активна оборона міст зможе скувати російський наступ, та реалізувати можливості нашого сучасного озброєння та артилерії. Росіян зупинять виключно втрати.
Зараз Путін намагається вести маневрену безконтактну війну, але вибити ЗСУ з міст таким чином неможливо. Росіянам доведеться битися, а не кататися по тилах. Тому зараз ми дивимось на розвиток обстановки, розуміючи і наші слабкі і сильні сторони. Ефективність міжнародної підтримки України залежить від сили нашого спротиву у кожному місці, де розгортається оборона.
Політичні можливості та допомога союзників будуть максимально ефективні, коли Україна покаже, як потужно ми чинимо опір ворогу. Тепер кожен має зробити все, на що здатен заради нашого народу та нашого майбутнього. Паніка зараз нікому не допоможе. Потрібно діяти. Ми не програли. Ми несемо втрати, але наша армія завдає потужні удари по ворогу. Це не прогулянка для Путіна. Слава Україні".

"Пішов добровільно – отримав довічне": Рідні військових влаштували у Києві на Майдані акцію за чіткі терміни служби

субота, 27 квітень 2024, 23:39

Маніпуляції влади з термінами демобілізації, аж до повної відмови до кінця невідомо якої тривалості війни, викликає обурення тих, хто роками по мобілізації захищає Україну та їх рідних. У центрі Києва зранку в суботу 27 квітня родичі військовослужбовці...

Підозрюють, що через росіян: В Естонії через проблеми із GPS-навігацією не змогли приземлитися літаки з Фінляндії

субота, 27 квітень 2024, 23:39

У ніч на 26 квітня літак фінської авіакомпанії Finnair, що вилетів із Гельсінкі, не зміг сісти в аеропорту естонського міста Тарту в ніч через перешкоди GPS. Про це повідомляє ERR із посиланням на представника Finnair, передають Патріоти України. Літак...