У Чернігові молодики із коктейлем Молотова атакували "символ Російської Федерації" (фото)

За словами свідків, чоловіків, які кинули пляшку з легкозаймистою рідиною у пам'ятник, було троє.

Троє чоловіків спробували підпалити монумент на честь припинення німецької окупації міста під час Другої світової війни. Оскільки пам'ятник – це радянський танк, що одним з перших заїхав до Харкова у 1943, хулігани вирішили атакувати його "коктейлем Молотова", інформують Патріоти України.

Трапився інцидент приблизно о 23 годині у суботу, 12 липня, на площі Перемоги (у народі – "Круг") в Чернігові, повідомила прес-служба Нацполіції Чернігова.

Одразу після повідомлення на "102" на площу прибули патрульні та пожежні. Тож швидко вдалося, завдяки пильності небайдужих громадян, "затримати "за гарячими слідами" двох молодиків, які підозрюються у вчиненні хуліганських дій", як повідомили поліцейські.

За словами свідків, чоловіків, які кинули пляшку з легкозаймистою рідиною у пам'ятник, було троє. Але одному зловмиснику вдалося втекти. Про затриманих відомо небагато: перший – 1986 року народження й родом з Бахмача (місто у Чернігівській області), другому 22 роки й він з Чернігова.

Одного із затриманих (після того, як він дав свідчення поліції) хтось із місцевих мешканців зняв на камеру та виклав відео у мережу. Молодик, схоже, був напідпитку. І при цьому запевняв, що "символ Російської Федерації" не повинен стояти у Чернігові. Саме тому його, мовляв, і атакували "коктейлем Молотова".

Вогонь пожежники оперативно ліквідували, тож пам'ятник практично не постраждав (пожежа частково пошкодила фарбу). А поліція тим часом розпочала кримінальне провадження за статтею про хуліганство. Максимальне покарання за такий злочин – обмеження волі до п'яти років.

Що це за пам'ятник "Танк"? Це монумент, зведений на честь "визволення міста від німецько-фашистських загарбників". Безпосередньо сам танк – справжній. За словами місцевих істориків, він із 129 танкової бригади так званої "Робітничо-селянської Червоної армії", яка першою увійшла до Чернігова під час вигнання німців у 1943. Монументом його зробили у 1968 році.

Війна наздогнала їх далеко від фронту: Зарізані російським Z-патріотом українці виявились бійцями СВО, котрі проходили реабілітацію у Німеччині після важких поранень

неділя, 28 квітень 2024, 17:43

Хлопці були дуже слабими внаслідок поранень, щоб на рівних відбиватись від кровожерливого рашиста. Убиті росіянином у німецьком містечку Мурнау українці були військовослужбовцями і проходили реабілітацію після поранень. Про це в неділю, 28 квітня, пові...

У Запоріжжі підлітки-акробати зірвались з висоти під час виступу в цирку: Поліція розповіла подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 16:15

Правоохоронці встановлюють обставини нещасного випадку в Запорізькому державному цирку. Про це повідомили на сайті Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, передають Патріоти України. Ситуація сталася під час виконання гімнастич...