У Дніпрі онкохворих дітей виселили через коронавірус, розгорівся гучний скандал (фото)

У Дніпрі відділення онкології та онкогематології дитячої обласної клінічної лікарні віддали хворим на коронавірус. Маленьких пацієнтів, яким у січні цього року волонтери подарували оновлені приміщення з ремонтом і дорогим обладнанням, виселили в інший корпус. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила волонтерка Олена Володіна, передають Патріоти України.

У зборі грошей і предметів побуту брали участь благодійники з усієї України. Спільними зусиллями за рекордні терміни голі стіни відділення перетворили на сучасний онкоцентр.

"Те відділення, куди в січні були переселені наші діти з діагнозом раку в абсолютно голі стіни в чисте поле. Відділення, яке ми з вами всі разом спільно за рекордно короткий термін облаштували і зробили все, щоб дітям було комфортно лікуватися. Відділення, в яке спільно з представниками бізнесу було вкладено більше пів мільйона гривень. Відділення, яке ми відмили, розписали і оснастили не тільки необхідним медобладнанням, але й предметами побуту на потреби онкохворих дітей. Тепер це відділення віддане під коронавірус", – розповіла Володіна.

За словами Володіної, переїзд завдав великих незручностей як пацієнтам, так і їхнім батькам і медперсоналу. Подальша доля центру залишається невідомою. У тому, що на тлі коронавірусної метушні онкохворим приділятимуть належну увагу, волонтерка також не впевнена.

"Нам же розраховувати нема на що. Наші діти продовжуватимуть хворіти, надходити на лікування і продовжуватимуть помирати. На тлі красивого рапорту про те, що лікарня готова прийняти хворих із коронавірусом, звертаю увагу, що у відділенні є дитина з гліобластомою, якій потрібно 3 ампули препарату Авастин, вартість якого 24 000 грн за ампулу. Може цей хтось, хто може ухвалювати такі рішення, вчинить так само і в цьому випадку? І дитина буде забезпечена препаратом за 75 000 грн? Щось мені підказує, що ні", – поділилася Олена.

У коментарях під публікацією користувачі мережі не приховували своє невдоволення і радили продовжувати боротися за права дітей.

"Давайте писати офіційні листи і просто не звільняти палати". "Треба це активно постити! Так не можна! Це різні речі! Але вірус ми поборемо. А це?! Я в шоці". "Обуренню немає меж!". "Я думаю, що таких тяжкохворих, особливо дітей, взагалі не мали чіпати, хворих на рак людей в Україні набагато більше, ніж із коронавірусом". "А навіщо батьки погодилися переїздити? Відмовилися б разом із медперсоналом залишати приміщення!".

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...