У Франції закрили пропагандистський телеканал RT France

Французький господарський суд офіційно визнав російський пропагандистський канал RT France банкрутом. Про це у суботу, 8 квітня, заявив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

"Французький господарський суд поставив крапку у існуванні важливого інструменту пропагандистської машини кремля, офіційно визнавши RT France банкрутом", - написав Ткаченко у своєму телеграм-каналі.

Він наголосив, що це "важливий крок для захисту інформаційного простору світу від агресії Росії та від брехні, яку систематично поширює Кремль".

У березні ЄС заборонив мовлення російським урядовим ЗМІ, наприклад sputnik та RT, раніше відомий як Russia Today, після розв'язаної Росією війни проти України.

Однак санкції не завадили медіа випускати контент. Минулого року російський канал продовжував створювати, публікувати та транслювати матеріали, орієнтовані на франкомовну аудиторію в африканських країнах, таких як Малі та Буркіна-Фасо.
Відомо, що найближчим часом буде скорочено 100 співробітників телеканалу.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...