У футболі з'явиться синя картка: Що це та чому вона розлютила спортсменів

У футбольних змаганнях нижнього рівня проведуть початкові тестування з впровадження синьої картки, передають Патріоти України.

Як повідомляє Telegraph, відповідно до рішення Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB), "сині картки" стануть першими новими картками, які застосовуватимуться у спортивних змаганнях після появи на Чемпіонаті світу з футболу у 1970 році жовтих і червоних карток.

Сині картки передбачатимуть видалення гравців з поля на 10 хвилин, якщо вони скоять цинічний фол або сперечатимуться з суддями.

Спочатку передбачається запровадити ці картки для тестового випробування в рамках змагань нижчих рівнів. Під час початкових тестових випробувань може виникнути потреба для вдосконалення нових правил, але випробування нової картки в елітних змаганнях може розпочатися не раніше літа.

Наразі передбачається, що нововведення з синіми карками може бути випробувано Кубку Англії як серед чоловіків, так і серед жінок.

Водночас цих карток не буде на літньому Чемпіонаті Європи з футболу у Німеччині (Євро-2024) або у наступному сезоні Ліги Чемпіонів УЄФА, оскільки президент УЄФА Алєксандр Чеферін минулого місяця казав, що повністю виступає проти такого нововведення.

"Це більше не футбол", - вважає Чеферін. Пропонується, аби за новими правилами, у випадку отримання гравцем двох синіх карток, йому показували червону картку, що призводитиме до остаточного вилучення з поля. Також червону картку можна отримати, якщо буде отримано одну синю та одну жовту картку.

Застосування синьої картки буде обмежено випадками зриву перспективної атаки та незгодою з рішеннями посадових осіб матчу.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...