У хід пішли димові шашки і газ: На Майдані сталися зіткнення поліцейських із протестувальниками (фото, відео)

У вівторок, 15 грудня, в Києві на Майдані Незалежності відбулися зіткнення між поліцейськими і учасниками руху "SaveФОП "СТОП локдаун!", передають Патріоти України.

Лідер руху Сергій Доротич спробував дістати з машини намети і встановити їх на Майдані. Але йому завадили правоохоронці, заблокувавши авто. На підмогу Доротичу підійшли інші мітингувальники та почалися зіткнення.

Проти мітингувальників поліція застосувала балончики зі сльозогінним газом, а протестувальники почали кидати димові шашки.

Додамо, що під час бійки між поліцейськими та учасниками протесту постраждало мінімум троє осіб. Їм надали допомогу присутні на місці події медики. Одного чоловіка забрала швидка допомога.

Наш кореспондент додав, що силовики перекрили рух по вул. Хрещатик від Майдану Незалежності до вул. Прорізної. Поліція також оточила стелу Незалежності та прохід по Хрещатику.

Водночас, копи не віддають намети, які планували встановити мітингувальники. Також відомо, що з Майдану виїхало три швидких допомоги.

Протестувальники встановили намети на Майдані

Підкреслимо, що учасники акції висунули президенту ультиматум президенту Володимиру Зеленському з вимогою повернути намети і дозволити встановити тут містечко мітингувальників. Лідер "SaveФОП" Доротич вже заявив, що учасники акції залишаться на Майдані на ніч.

У преслужбі столичної поліції повідомили, що під час акції на Майдані постраждали поліцейські: одного копа вдарили по голові – і він втратив свідомість. Ще близько 40 – отримали хімічні опіки очей.

Відзначимо, що 15 грудня, у Києві біля Верховної Ради підприємці зібралися на один з наймасштабніших мітингів проти карантину і впровадження касових апаратів. На мітингу підприємці вимагали скасувати карантинні обмеження для малого і мікробізнесу і прийняти законопроєкти №3853-1(2), 3993, спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування.


Які види повісток вручають українцям і що загрожує ухилянтам: детальне роз'яснення

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:49

Під час загальної мобілізації призову до армії підлягають громадяни, здатні виконувати військовий обов'язок, віком від 18 до 60 років. Призов здійснюється через вручення повісток, яких наразі існує три види. Перша – для уточнення даних; друга – для про...

Шалена спека чи холод? Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:40

Усі мріють про тепле та приємне літо. Давати чіткі прогнози щодо погоди влітку ще зарано. Утім, Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і ...