У Константинополі з нагоди великого свята та з благословення Вселенського патріарха відбулось богослужіння українською мовою (відео)

Покрова Пресвятої Богородиці знамення, що відбулося саме в Константинополі. При цьому як величезне національне свято укорінилося в козацькій Україні

У церкві Святого Миколая в Стамбулі, з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці відбувалася святкова літургія українською мовою, зазначають Патріоти України.

Літургію провели з благословення Вселенського Патріарха Варфоломія. Про це повідомляє генеральне консульство України в Стамбулі.

"Ми сьогодні помолилися за захисників та захисниць України. Ми вдячні Матері Церкві та Вселенському Патріарху Варфоломію за цю можливість", - сказав генконсул України в Стамбулі Олександр Гаман.

Він привітав присутніх зі святом Покрови, Днем захисників і захисниць України та Днем козацтва та повідомив, що в цьому місяці закінчує свою каденцію в Туреччині.

Гаман подякував за плідні роки співпраці та подарував Вселенському Патріархату ікону Святого Миколая.

Церкву Святого Миколая в Стамбулі відбудували в 1837 році на місці колишньої церкви візантійського періоду, яку вперше згадують в документах 1724-го року (ймовірний час будівництва - до 1538 року).

24 листопада 2019 року у церкві Святого Миколая в Стамбулі пройшла панахида українською мовою по жертвах Голодомору. В ній взяв участь Вселенський Патріарх Варфоломій.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...