У кризі Антарктики загадково з'явились гігантські діри

У 2016 та 2017 роках у кризі моря Ведделла з'явилася величезна ополонка - вона розрослася до понад 49 тисяч квадратних кілометрів. Довго учені не могли пояснити появу таких дір, але тепер вони вирішили цю загадку - допомогли їм у цьому серед іншого й морські котики. Результати їхньої роботи опубліковані в журналі "Nature", повідомляють Патріоти України.

Так, команда з Вашингтонського університету досліджувала ополонку за допомогою роботів, радіообладнання і морських котиків. Команда виявила, що для того, аби виникла ополонка, потрібен цілий збіг погодних факторів. Так, у зоні, де відкрилася гігантська діра, є підводна гора. Під час потужного зимового шторму виникає вихор, який піднімає солону воду з глибин на поверхню. Щойно ця вода охолоджується, вона знову опускається, і крига не може утворитися.

Щодо морських котиків, то їх дослідники використовували для передавання даних з води на берег. Дослідники часто використовують цих тварин, адже їхній рух дає науковцям можливість отримати уявлення про певне середовища. Також, як стверджується, тварини не переймаються через встановлене на них обладнання.

Схема на майже 300 млн: Міністру Сольському повідомили про підозру через оборудки із землею

вівторок, 23 квітень 2024, 9:50

НАБУ та САП повідомили про підозру міністру аграрної політики та продовольства Миколі Сольському через заволодіння землею на 291 млн грн і спробу заволодіння землею ще на 190 млн грн, передають Патріоти України. Дослівно: "Ексголову аграрного комітету...

Розстріл поліцейського патруля: Стало відомо, скільки зброї було в авто військових, що вчинили вбивство

вівторок, 23 квітень 2024, 9:32

Він зазначив, що усю зброю зловмисники викинули у водойму. . Рихлюк уточнив, набої мали калібр 5,45, а на місці події ще працюють слідчі. . Зі слів підозрюваних, вони везли боєприпаси у свій будинок на території області. . Також Рихлюк додав, що ...