Молитви не допомогли: У Києво-Печерській лаврі друга смерть через COVID-19, святиню терміново закрили на карантин

Києво-Печерська лавра буде закрита на карантин. У святині зафіксували вже другу смерть від коронавірусу COVID-19, а кількість підтверджених випадків перевищила 90, передають Патріоти України.

За даними джерел, у Києво-Печерській лаврі від COVID-19 помер другий насельник – 40-річний ієродиякон Наум. Першим став 74-річний архімандрит Нектарій. Кличко ж уточнив, що за останню добу у Києво-Печерській лаврі виявили 63 випадки зараження коронавірусом.

"Києво-Печерська лавра, за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці, закривається на карантин! І я звертаюся до правоохоронних органів з проханням проконтролювати дотримання цього рішення. Із 79 випадків захворювання, зареєстрованих за минулу добу, 63 – у Києво-Печерській лаврі. Всього у лаврі вже понад 90 підтверджених випадків захворювання на коронавірус", – заявив очільник столиці України.

Він додав, що місто 13 квітня направить до святині мобільні рентгени і бригаду медиків для забору зразків для ПЛР-тестування.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...