Спіймали на гарячому: У Львові спритні аферисти продавали квартири заробітчан (фото)

​Повернувшись додому, справжні власники виявляли, що їх майно вже перереєстровано на інших людей, а ті, хто купив житло, розуміли, що їх обдурили.

У четвер, 14 травня, у Львові на вулиці Городоцькій у ході масштабної спецоперації співробітники правоохоронних органів затримали групу осіб, які займалися шахрайством з квартирами. Підробивши документи, злочинці продавали житло людей, які перебували на заробітках за кордоном, повідомляють Патріоти України.
- За версією слідства, четверо львів'ян відстежували квартири, власники яких перебували за кордоном. Після чого виготовляли підроблені документи: фальсифікували паспорта реальних власників, дублікати документів на квартири і т. ін. Таким чином, аферистам вдалося «віджати» сім об'єктів нерухомості і отримати від їх продажу майже 5 мільйонів гривень, - повідомляє прокурор Львівської області Ірена Діденко.

Повернувшись додому, справжні власники виявляли, що їх майно вже перереєстровано на інших людей, а ті, хто купив житло, розуміли, що їх обдурили. Злочинців взяли на гарячому, коли вони намагалися провернути чергову аферу. Відкрито кримінальне провадження за статтями, які передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років і конфіскацію майна. Встановлюється причетність інших осіб до шахрайства, а також інші постраждалі.

За інформацією інших джерел, аферистів - шестеро і діяли вони на території Львівської, Рівненської, Київської та інших областей України. Причому мова йде про набагато більшу кількість «віджатого» у законних власників житла.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...