У Маріуполі немовля врятували з-під завалів і повернули матері: Журналіст розповів зворушливу історію

У Маріуполі немовля, яке отримало опіки через російське бомбардування, дивом врятували з-під завалів багатоповерхівки. У лікарні випадково знайшлася мама хлопчика – вона теж вижила, але не знала про долю дитини. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів журналіст Олег Ущенко. Він заявив, що історія є реальною, передають Патріоти України.

За словами Ущенка, коли немовля принесли в підвал лікарні, де ховалися люди, малюкові було лише близько п'яти днів від народження. Тоді здавалося, що він – єдиний, хто вижив із багатоповерхового будинку, зруйнованого російською бомбою."Лікар серед галасу та вибухів навіть не відразу втямив, про що йдеться, бо він лише заснув після зміни.

Загорнуту в куртку дитину залишили на стільці у куті, де ховалися літні люди, і на ту куртку мало не сів якийсь дід. В останню мить лікар отямився і крикнув чоловікові не сідати", – написав журналіст. Крихітку віддали жінкам-породіллям, щоб ті годували його своїм молоком. Хлопчику в перший день стало краще, але потім стан погіршився.

Дитину треба було терміново везти до опікового відділення. "І от один хлопець заявив, що заради такої справи він промчить швидше за ракету та кулю й довезе дитину. І довіз!" – розповів Ущенко. Уже там медсестра згадала, що в них з опіками лежить молода мама, яка божеволіє, бо десять днів тому народила, але не знає, що із сином. "А через кілька хвилин молода мама, плачучи, тулила до грудей свого первістка", – написав журналіст.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...