У Маріуполі жінка після обстрілу померла в обіймах 10-річного сина, якому роздробило ногу

Жителька Маріуполя, отримавши травму голови під час обстрілу з боку російськових військових, померла в обіймах свого також пораненого 10-річного сина Іллі. Після цього окупанти вивезли дитину до окупованого Донецька, передають Патріоти України.

Історію порятунку маленького українця розповіли у Facebook дитячої лікарні НДСЛ "Охматдит". Там зазначили, що Ілля Матвієнко разом з мамою перебував у рідному місті від початку повномасштабного вторгнення, ховалися у підвалі власного будинку.

Одного разу вони тікали до сусідів, щоб сховатися від обстрілів, але не вбереглися. Жінка з пораненою головою донесла сина, якому роздробило ногу, до знайомих. Там вони лежали знесилені і просто обіймали одне одного, поки мама не померла. Тоді тіло жінки винесли знайомі, а вже наступного дня окупанти забрали дитину, повідомили в "Охматдиті".

Зазначається, що уже в окупованому Донецьку медики хотіли ампутувати ногу Іллі, однак врешті зберегли. А тим часом в Україні перебувала бабуся хлопчика, яка всіма силами намагалася його повернути. Жінка швидко оформила опікунство та перетнула кордони чотирьох країн, щоб забрати хлопчика до себе.

В "Охматдиті" зазначили, що до них Ілля потрапив якраз у свій день народження, коли йому виповнилося 10 років. Відвідати його прийшов президент Володимир Зеленський, команда якого доклала значних зусиль для повернення дитини на підконтрольну територію України, йдеться у повідомленні.

Також медики повідомили, що наразі нога дитини вже функціонує, Ілля зможе ходити. "Ілля розцвітає, коли до нього навідуються багато гостей, але сум в очах нікуди не дівся. Те, що довелося пережити цьому щирому і доброму хлопчику, не можна собі уявити та у жодному разі не можна пробачити", – наголосили в "Охматдиті".

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...