"Працювали" інопланетяни? У мережі з'явилося відео з людьми, які демонтували загадковий моноліт у США, але питань менше не стало

Популярний в мережі спортсмен і каскадер Енді Льюїс заявив, що саме він і його приятелі демонтували загадковий моноліт, знайдений раніше дослідниками в пустелі Юти (США), передають Патріоти України.

Свої слова Льюїс підтвердив коротким відео в YouTube, на якому нібито зображено демонтаж, а також пояснив свій вчинок рішенням уберегти пустелю Юти від напливу туристів. Думки людей розділилися, але навіть якщо каскадер говорить правду, питань до дивних об'єктів та їх походженням менше не стало.

Останні кілька днів світ захоплено стежить за появою нових металевих обелісків у різних точках планети - спершу гладкий тригранний моноліт відшукали в пустелі Юти, потім аналогічну 4-метрову фігуру невідомі встановили в Румунії. А поки люди обговорювали таке ж загадкове зникнення обох обелісків, у Каліфорнії з'явився вже третій.

1 грудня каскадер Енді Льюїс опублікував у мережі короткий ролик, на якому видно, як група з чотирьох людей прибирає частини металевої споруди, при цьому обличчя учасників акції розмиті, а місцевість у темряві не впізнати.

У бесіді з Grit Daily Льюїс заявив, що вирішив прибрати обеліск через надмірну кількість туристів, які почали масово з'їжджатися в пустелю Юти, щоб на власні очі побачити об'єкт і зробити фото. За словами каскадера, люди приїжджали до моноліта на всілякому транспорті і зовсім не замислювалися про те, як псують незайманий до цього ландшафт.

"Ми підтримуємо мистецтво і художників, але законність і етика визначають стандарти, особливо тут, в пустелі, - вказав він. - Ця земля не була фізично готовою до переміщення населення. Люди приїжджали на машинах, автобусах, фургонах, вертольотах, мотоциклах, а тут же навіть немає парковки".

Примітно, що версія Льюїса збігається з розповіддю фотографа Росса Бернардса, який стверджував в Інстаграм, що став випадковим свідком демонтажу моноліта. Чоловік нібито приїхав до об'єкта вночі, щоб сфотографувати його при світлі місяця, як через якийсь час туди ж прибула група людей і швидко зникла разом з конструкцією.

Думки людей розділилися. Деякі допустили, що Льюїс лише вирішив хайпонути на гучній темі та зняв нічне відео, яке не вселяє довіри. Так чи інакше, питань до моноліту менше не стає, адже навіть якщо каскадер і правда прибрав конструкцію, то свою причетність до її установки він заперечує.

Ні в США, ні в Румунії у місцевої влади як і раніше немає ні версій, ні зачіпок. При цьому представники бюро землеустрою США заявили, що мають намір розслідувати "крадіжку", а також відшукати порушників, які встановили обеліск на території, яка охороняється.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...