У нас кадровий голод: Зеленський цікаво пояснив скандальні призначення колишніх колег і товаришів у владу

Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками першого року на чолі держави заявив, що він не призначить на керівні пости "жодного кума або військового друга". Так він відповів на запитання журналіста з приводу великої кількості колег і друзів президента у владі. передають Патріоти України.

"Жодного кума або військового друга я не призначу. Що стосується Венедиктової, я навіть не зрозумів питання. Я обіцяв, що до влади прийдуть інші люди. Ви питаєте мене, чому новий генпрокурор не працював в прокуратурі. Я Венедіктову не знав, вона освічена людина, має освіту, практик, була депутатом від партії "Слуга народу". Ми запропонували людей, які були чистими ...", - заявив Зеленський.

Він також торкнувся призначення на посаду глави ОП Андрія Єрмака, з яким його пов'язує 10-річна дружба. "Пан Єрмак з точки зору досвіду не має досвіду як кінопродюсер. Він завжди був досвідченим юристом, має освіту, яке потрібно чолі Офісу. Він не є моїм кумом, а довіреною особою", - сказав президент.

Він також поскаржився на кадровий голод. "У нас кадровий голод. Я не можу зараз знайти міністра культури. Нам дуже складно знайти міністра освіти, енергетики. Яку людину б не знайшли, ЗМІ пишуть це людина Ахметов, Коломойського чи Пінчука. Дайте нам таких людей ...", - каже Зеленський.

Відзначимо, за даними Комітету виборців України, за рік на посаді глави держави Володимира Зеленського державні посади отримали понад 30 осіб, які раніше працювали в Студії Квартал 95 або пов'язаних з нею організаціях.

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...