У них найбільше шансів дожити до 100! Названо місяці, у які народжуються довгожителі

Названо місяці, у які народжуються довгожителі: у них найбільше шансів дожити до 100

Учені заявили, що люди, які народилися у вересні, жовтні або листопаді, мають більш високі шанси стати довгожителями порівняно з народженими в березні. Таку закономірність виявили дослідники з Центру демографії та економіки старіння NORC при університеті Чикаго, передають Патріоти України.

Результати роботи оприлюднено на сайті американської Національної медичної бібліотеки. Автори повідомили, що провели низку внутрішньосімейних досліджень (1574 довгожителів, які народилися у Сполучених Штатах у 1880-1895 роках), щоб проаналізувати вплив місяця народження на довголіття, яке не залежить від сезонності народження та смертності дитини, умов дитинства чи генетичного фону.

Учені вважають, що результати "підтверджують ідею програмування старіння та довголіття людини у ранньому віці". Порівняння розподілу за місяцями народження довгожителів та їхніх братів і сестер, які померли в більш ранньому віці, показало статистично значущі відмінності: підрахунки свідчать про надлишок довгожителів, які народилися у вересні-листопаді, та нестачу довгожителів, які народилися в березні, травні й липні.

"Народження у весняні місяці було пов'язане зі зменшенням шансів дожити до 100-річного віку, тоді як народження в осінні місяці значно збільшувало шанси дожити до сторіччя", – заявили автори в результатах дослідження.

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...

Тільки жінки та діти: Українських чоловіків більше не чекають у притулку для біженців у Нідерландах

середа, 8 травень 2024, 22:44

Українським чоловікам більше не раді у головному пункті прийому біженців у Нідерландах. Йдеться про Jaarbeurs Hall 5 в Амстердамі. Ще з лютого цей притулок частково відмовляв у притулку певним категоріям українців. А зараз відмовляє у наданні тимчасово...