У Раді скоротили перелік осіб, які мають право на відстрочку: Адвокатка пояснила, хто під загрозою

Через зміни до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" коло можливостей щодо уникнення мобілізації в Україні звузиться. Про це розповіла адвокатка Вікторія Кравченко на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

За її словами, раніше закон передбачав, що військовозобов'язані, які мали дружину з числа осіб з інвалідністю або одного зі своїх батьків, або дружини з інвалідністю І та ІІ групи, мали право на відстрочку від мобілізації. Тепер отримати відстрочку вони можуть за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, які зобов'язані відповідно до закону їх утримувати.

"Отже, раніше, наприклад, двоє братів мали батька з інвалідністю ІІ групи, і обидва по суті мали можливість на відстрочку від мобілізації. Зараз уже так не буде - один із братів може бути мобілізований", - пояснює адвокатка.

Утримувати людину з інвалідністю - це обов'язок дітей щодо батьків, обов'язок утримання іншого з подружжя. "Згідно з нормами Сімейного Кодексу України, право на утримання, аліменти має той із подружжя, який є непрацездатним і вимагає матеріальної допомоги за умови, що інший з подружжя може надавати таку матеріальну допомогу", - говорить адвокатка.

Правниця додає, що чоловіки, які раніше отримали відстрочку від мобілізації у зв'язку з інвалідністю батьків, батьків дружини чи дружини, можуть бути мобілізовані.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...