У США підліток захворів на грип... і втратив всі кінцівки

14-річний житель США втратив всі кінцівки через бактеріальну інфекцію, що розвинулася як ускладнення грипу, передають Патріоти України.

Матіас Урібе з міста Нешвілл, штат Теннессі, захворів на грип на початку літа 2023 року. Через деякий час стан підлітка почав стрімко погіршуватися, і його батьки, Едгар та Каталіна, звернулися за медичною допомогою. Лікарі діагностували у Матіаса пневмонію, зупинку серця та стрептококовий синдром токсичного шоку — стрептококову інфекцію, що характеризується швидким розвитком симптомів та високою летальністю.

Підлітку провели екстракорпоральну мембранну оксигенацію (ЕКМО) — спеціальний метод лікування, при якому використовуються штучні серце та легені для забезпечення тимчасової підтримки життя пацієнта. За словами Едгара, попри лікування, кров не надходила в кінцівки Матіаса, тому лікарі вирішили їх ампутувати, щоб урятувати йому життя.

Матіас переніс понад 10 операцій і в результаті втратив руки та ноги. Нині підліток перебуває у лікарні, він має пройти ще кілька хірургічних втручань. Батьки підтримують Матіаса та сподіваються, що після виписки з лікарні він знову зможе ходити за допомогою протезів.

"Я сказав, що ми будемо його руками та ногами, поки з усім не впораємося", – каже Едгар. Як пояснює Кеті Бойл, лікар-педіатр відділення інтенсивної терапії, до якого потрапив підліток, грип у поодиноких випадках створює умови для розвитку бактеріальної інфекції.

"Але навіть у цьому випадку більшість дітей не хворіють так, як Матіас", - стверджує вона. Педіатр порадила батькам робити дітям щеплення від грипу та спостерігати за їхніми симптомами у разі захворювання. Якщо у дитини підіймається висока температура, вона постійно спить і не може пити рідину, слід негайно звернутися до лікаря.

"Це дно": "Ліга сміху" оскандалилася жартом про потопельників у Тисі, українці обурені

понеділок, 20 травень 2024, 6:38

Українські коміки знову опинилися у центрі скандалу. Цього разу оскандалилися гумористи "Ліги сміху". Вони пожартували про ухилянтів у Тисі. Так, у скандальному виступі команди «Фам Фаталь» комік робить дівчині комплімент, говорячи наступне: «Я тону у ...

Посилення мобілізації в Україні: Ось кому з жінок потрібно сходити у ТЦК після вступу в силу нового закону 18 травня

понеділок, 20 травень 2024, 6:24

18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Згідно з ним військовозобов’язані мають 60 днів на те, щоб оновити дані у ТЦК. Оновити свої військово-облікові дані або встати на облік з 18 травня мають жінки, які мають медичну та фарма...