У тюрбанах і сандалях: Незвичайні мумії виявили робітники рудника в Чілі

Мумії можуть відноситися до періоду між 1100 і 400 роками до нашої ери.

Рештки чотирьох муміфікованих людей, одягнених в яскраві костюми, було виявлено під час роботи з розширення мідного рудника Кебрада Бланка на півночі Чилі. Мумій виявили під час розкопок нового порту і можуть відноситися до раннього періоду формування Мезоамерики, який тривав приблизно між 1100 і 400 роками до нашої ери, розповіли представники компанії, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Компанія повідомила, що мумії в вишуканих тюрбанах і сандалях прекрасно збереглися в посушливому кліматі. Зараз з ними проводяться тести для визначення їх точного віку. «В результаті засолення грунту, відсутність опадів і низькій вологості останки були муміфіковані в повній екіпіровці і з низкою інструментів, що вказують на їхній спосіб життя», — йдеться в заяві.

За словами інженерів, були виявлені стародавні кухонні зони і вітальні, а також предмети, включаючи прикраси, кошики, циновки і мисливські приладдя.

Компанія повідомила про знахідку уряд Чилі, який визначить, як зберегти артефакти, які археолог Маурісіо Урібе назвав «однією з найчудовіших знахідок останніх років в регіоні Норте-Гранде».

Представники компанії сказали, що збережуть територію і будуть підтримувати археологічний моніторинг протягом решти проекту, мета якого — продовжити строк корисного використання рудника майже на 30 років.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...