У це важко повірити! Сміливий кухар готує піцу на активному вулкані, і це найнебезпечніша духовка в світі (фото)

У світі існує багато технік приготування піци, але кухар із Гватемали знайшов спосіб відрізнитися: замість духовки, мікрохвильовки або дров'яної печі він використовує Пакаю - один із найактивніших вулканів на планеті, передають Патріоти України.

Перше виверження Пакаї сталося приблизно 23 тис. років тому, і з тих пір вулкан регулярно демонструє свій непростий характер. На початку березня 2021 року Пакая знову активізувався: попіл викинуло на висоту в 5 км, а лава піднялася з жерла на 500 метрів.

Кухаря Девіда Гарсію не лякає активність Пакаї, адже у 2018 році він влаштував прямо на вулкані імпровізовану піцерію. З тих пір він балує місцевих жителів і туристів унікальною вулканічної піцою, яка готується всього за 10 хвилин.

Процес приготування починається з розкладання тіста на металевому листі, який витримує температуру до 1000 градусів Цельсія. Потім Гарсія додає соус маринара, сир і м'ясо, одягається в захисний одяг і акуратно кладе піцу на лаву.

Вперше Гарсія спік вулканічну піцу в 2013 році, і її смак перевершив його очікування. "Я зібрав піцу і одного разу приніс її на вулкан, - сказав кухар AFP. - Я поклав її в гарячу печеру з температурою приблизно 420 градусів, і вона була готова через 14 хвилин. Смак піци мені сподобався, і я вирішив, що це непогана ідея".

Гарсія зізнається, що готувати на лаві - непросте завдання. "Я маю стежити, щоб піцу не віднесло лавою, щоб температура не стала занадто високою. Стояти на "березі" теж небезпечно, тому що температура тут може досягати 800 градусів. Мені доводиться стежити за напрямком вітру, щоб він не дув на мене", - каже чоловік.

Своїми вулканічними стравами кухар ділиться в соціальних мережах, і знаходиться чимало охочих спробувати шматочок незвичайної піци.

Пакая - популярна туристична пам'ятка. У цьому місці також проводиться Гватемальський ударний марафон, в якому біговий маршрут проклали по полю лави, яке утворилося після виверження 2010 року.

Не хотів отримувати російське громадянство : 88-річний дідусь самотужки вийшов з окупованої частини Донеччини

середа, 24 квітень 2024, 15:50

88-річний мешканець селища Очеретине Донецької області Іван Якович зміг самостійно вибратися з окупації. Росіяни забрали у чоловіка український паспорт, щоб замінити його на російський, передають Патріоти України. Як розповів очільник Донецької обласн...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...