У варварів нічого святого: Росія скинула ракету на старовинний єврейський цвинтар у Глухові (фото)

Російські окупанти вдарили ракетою по старовинному єврейському цвинтары у місті Глухів на Сумщині. Там розташовані понад 600 надгробних каменів, найстаріший із тих, написи на яких вдалося прочитати, датується 1824 роком. Про це повідомили у офіційному Telegram-каналі Об'єднаної єврейської общини України, передають Патріоти України.

Зазначається, що ця інформація вже підтверджена джерелами організації.В ОЄОУ також опублікували фото наслідків ворожого удару. На кадрах видно, що над цвинтарем стояв дим, частина надгробків зазнала пошкоджень.

На даний момент збитки, які війська РФ завдали цим обстрілом, встановлюються. В єврейській громаді України додали, що вони планували перенесення старих надгробків, знайдених у лісі під Глуховом, на цей цвинтар.

"Разом із виконанням цього проєкту ми докладемо зусиль для відновлення пам'ятних знаків, що постраждали", – сказано в повідомленні.

Про обстріл єврейського кладовища написав також голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький. Він опублікував більше фото з місця влучення ракети.

"Отак на Сумщині пройшов день пам'яті та примирення. Яке може бути примирення?! Ніколи. Лише повна перемога над фашизмом. Він не зник, сьогодні фашисти – це Росія", – наголосив Живицький.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...