У водіїв з'явилася ще одна підстава для скасування штрафу за порушення правил дорожнього руху

Судове рішення створило важливий прецедент в судовій практиці України. Так рішення вітчизняної Феміди на користь водія було прийнято на підставі виявленої відсутності підпису звинуваченого у постанові про ознайомлення його з правами як особи, яка притягується до адміністративної відповідальності.

Згідно з протоколом водій перевищив дозволену швидкість на 51 км/год у населеному пункті. Фактично він рухався зі швидкістю 101 км/год за максимально допустимих 60 км/год.

Поліцейські зафіксували порушення швидкісного режиму за допомогою приладу Trucam та склали постанову згідно з частиною 4 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачивши штраф у розмірі 1700 гривень.

Водій оскаржив ухвалу в суді, акцентуючи увагу на відсутності відео та фотозображень, що підтверджують присутність за кермом автомобіля під час порушення. Він також наголосив, що поліцейський не пояснив йому його прав та обов'язків при розгляді справи.

Під час розгляду позову суд вирішив перевірити дотримання процедури розгляду справи інспектором поліції. Суд зазначив, що винесення ухвали у справі про адміністративне правопорушення можливе лише після належного розгляду справи.

Боло встановлено, що співробітники поліції не пояснили водієві його права та обов'язки під час розгляду справи. З огляду на це суд визнав постанову поліції незаконною і скасував її.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...