У Зеленського хочуть звільнити від мобілізації українців із високими доходами: Названо причину

Нещодавно до Верховної Ради був внесений проєкт нового закону, який регламентує, зокрема, мобілізаційні та демобілізаційні процеси - він ще не винесений на обговорення, але вже встиг стати резонансним. Можливо, його доопрацьовуватимуть, передають Патріоти України.

Не виключено, що разом з цим законопроєктом розглядатимуть й документ, яким пропонується спростити процедуру бронювання від мобілізації для осіб з високими офіційними зарплатами та для тих, хто платить великі податки. Про це пише «Форбс», зазначаючи, що такі ідеї обговорюються в Офісі президента.

Зокрема, обговорюється пропозиція щодо бронювання військовозобов`язаних, офіційна заплата яких складає більше 33 тисяч гривень і які сплачують податок на доходи фізичних осіб не менше ніж шість тисяч гривень. Інший варіант — цифри мають бути вдвічі більші. Таке бронювання пропонують робити через синхронізацію державних реєстрів: «Оберега», де містяться дані зареєстрованих військовозобовʼязаних, та баз Податкової. Якщо система побачить сплату великих податків, то «Оберіг» згенерує QR код про бронювання, який діятиме 45 днів.

Втім, зазначається, що таке рішення має розглядатися лише після ухвалення закона щодо мобілізації та внесення змін у чинне законодавство.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...