Українська студентка з Китаю розповіла, чому повертатися в Україну небезпечніше, ніж залишатися

За 700 км від епіцентру епідемії коронавірусу у Китаї живе українка Тетяна Корянова, яка не хоче повертатися в Україну. Про те, що зараз відбувається в КНР і чому вона не поспішає повертатися на батьківщину, дівчина розповіла в інтерв’ю DW, передають Патріоти України.

Тетяна живе в Китаї майже три роки. Вона вчиться в університеті міста Сучжоу, а з початком епідемії коронавірусу стала блогером – повідомляє про події в країні на своєму Telegram-каналі «сэтапыпроКитай».

«Після майже трьох років життя тут це дуже важко морально і фізично зібрати свої речі й поїхати. Я навчаюся в університеті, і це мій останній семестр. Тут я повинна захищати свою дипломну роботу. Моя віза дійсна до липня», – розповідає дівчина.

Ще одна причина, по якій вона не хоче повертатися в Україну, це шлях довгий і дуже велика ймовірність захворіти, оскільки в аеропортах та літаках велике скупчення людей.

«Якщо поїду, в зоні ризику опинюся не тільки я, а й всі мої родичі. А цього я не хочу нікому», – зазначила Тетяна.

За її словами, зараз варіантів як виїхати з Китаю дуже мало, тому вона буде чекати офіційної заяви свого університету про продовження карантину чи початку занять, після чого прийме рішення, що робити далі.

На питання, чи є серед її знайомих хворий коронавірусом, Тетяна відповіла, що ні, але нещодавно в її друга була підвищена температура. Згодом коронавірус не підтвердився, але вона все одно сильно хвилювалася. Для дівчини більший страх не заразитися, а заразити велику кількість людей.

Вона розповіла, що наразі у Китаї вже відновили роботу деякі заводи, великі корпорації, але розважальні заклади, освітні заклади громадського харчування як і раніше закриті. У Сучджоу ситуація менш сувора, ніж в Ухані. Люди можуть спокійною виходити на вулицю, але обов’язково в захисній масці. Місцеві жителі переважно спокійні, вони підтримують хворих і лікарів.

Також дівчина закликала не вірити фейковій інформації і фільтрувати все прочитане в Мережі. Наприклад, фейковими виявилися відео, де люди втрачають свідомість прямо в чергах і супермаркетах. А ось що стосується смертної кари за умисне приховування симптомів коронавірусу, то це правда. Про це Тетяна читає в китайських ЗМІ.

«З вірусом не вийшло справитися так швидко, як хотілося. Я сподіваюся, що це закінчиться як можна швидше. Тому що я до сих пір вважаю, що краще, ніж китайці, з цим ніхто б не впорався. І це теж одна з причин, чому я не хочу повертатися в Україну», – підкреслила студентка.

У своєму каналі на Telegram Тетяна писала, що не розуміє українців, які протестують проти того, щоб евакуйованих з Уханя розміщували в санаторіях біля їхніх населених пунктів.

«Насправді, не так все страшно і не треба панікувати. Так, це невідомий вірус, але такі часи, що, можливо, нам усім доведеться жити з ним довго. І я сподіваюся, що за три роки або п’ять, або ще швидше, це вже буде як звичайний грип, від якого, до речі, теж помирають люди. Але він не є сенсацією. І я сподіваюся, що ми все зможемо це пережити», – побажала дівчина.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...