Українські лікарі вимушені обмежуватися марлевою пов'язкою та рукавичками: Лікар з Китаю показав, як захищається від коронавірусу (відео)

Медик продемонстрував, скільки всього йому доводиться надягати на себе, щоб максимально захиститися від коронавірусної хвороби.

З одинадцяти предметів складається захисний костюм лікаря, який працює з пацієнтами, що заразилися коронавірусною інфекцією COVID-19. Блогер "I'm in China! Я в Китаї!" показав в мережі кадри, на яких зображений процес надягання лікарем повного захисного комплекту, передають Патріоти України.

Молода людина продемонструвала, наскільки це непростий процес.

Спершу на ніс і на вуха наклеюються спеціальні силіконові накладки, що не дозволяють деталям костюма натирати шкіру і створювати дискомфорт, відволікаючий від роботи. Потім надягають тканинну шапочку, респіратор, захисні окуляри, гумову шапку і рукавички, і поверх усього цього - закритий захисний костюм. Потім на руки надівається ще одна пара рукавичок, а на ноги - спеціальні бахіли. Після цього краї костюма приклеюються пластиром до респіратора, а зверху надівається медична маска, щоб забезпечити додатковий захист.


Весь процес займає кілька хвилин. Медики, вимушені працювати в таких костюмах, розповідають, що зміна в лікарні в такій екіпіровці - дуже серйозне випробування навіть для здорової людини з хорошою фізичною підготовкою. Адже костюм не пропускає вологу, та й дихати в респіраторі і масці вкрай важко.

Крім того, багато лікарів зізнаються, що змушені під час зміни відмовлятися від прийому їжі, а також користуватися вбираючими підгузками.

Оскільки захисні костюми - одноразового застосування, і міняти їх протягом зміни і дорого для медичного закладу, і тягне додаткові витрати часу, який буває особливо дорогим. Наприклад, у відділеннях реанімації та інтенсивної терапії.

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...