Українські суперфуди: Супрун розповіла про користь літніх ягід

Вишні та черешні варто їсти проти ночі. Завдяки високому вмісту мелатоніну вони покращують сон.

Літо – це пора ягід, фруктів та овочів. Саме тому замість закордонних віддайте перевагу вітчизняним ягодам – шовковиці, черешні та вишні. Виявляється, шовковиця — модний суперфуд, а не сміття під ногами. А вишні — не просто начинка для пирогів чи сировина для наливки, а снодійне, зазначають Патріоти України.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зазначає, що у шовковиці міститься велика кількість розчинною та нерозчинної клітковини. У порівнянні з яблучним соком чи молоком, вона менш калорійна. Клітковина корисна для кишковий бактерій, які синтезують вітамін В1.

Шовковиця добре впливає на ліпідний профіль крові та зменшує ймовірність виникнення атеросклерозу. Щоб відчути результат, слід принаймні 6 тижнів їсти по 45 грамів шовковиці.

Шовковиця може покращувати рівень цукру натщесерце. Показано це, щоправда, на щурах. У здорових людей шовковиця покращує чутливість до інсуліну. Ця ягода захищає нейрони від ішемічного стресу і має певну протипухлинну дію. Попри це, Уляна Супрун наголошує: шовковиця не є ліками, зокрема, від раку.

У шовковиці багато заліза та калію і вітамінів С, K та Е. Вишні та черешні розглядають як нутріцевтики — продукти, що мають певні лікарські властивості й призначені для регулярного вжитку. Тому запам'ятайте: черешня – це ліки.

Вишня і черешня запобігають деформації кісткової тканини в дітей з ожирінням, і ці кісточкові радять їсти всім дітям. "Антоціани вишень — пігменти, що роблять її червоною — пригнічують ферменти циклоокисгенази. Так само, як ацетилсаліцилова кислота. Тобто вишні мають протизапальну дію і можуть зменшувати больовий синдром. Ці ж сполуки активують знайому вам автофагію в разі жирового переродження печінки, не пов'язаного з алкоголізмом", - написала Уляна Супрун.

Вишні та черешні варто їсти проти ночі. Завдяки високому вмісту мелатоніну вони покращують сон. Перед споживанням ягід – мийте їх. Після цього варто прополоскати рота водою, щоб змити кислоту.
Пам'ятайте, що варення чи наливки — не найкращий спосіб переробки ягід та фруктів. Краще сушити чи заморожувати все те, що ви не змогли з'їсти влітку.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...