Український музикант налагодив випуск недорогих електромобілів власної конструкції (фотофакти)

Українець самотужки розробив та зібрав оригінальні електромобілі. Виробництво першої автівкі обійшлось конструктору-аматору 25 000 грн

Фото: З архіву Тараса Земка | Тарас Земко будує оригінальні електрокари

Тарас Земко із Дрогобицького району Львівської області викладає у музичній школі, грає у групі, сам пише музику та будує електромобілі. Українець створив уже дві "зелені" моделі, які виявилися дуже дешевими в експлуатації. Про це повідомляє сайт Дрогобич City.

Перший електромобіль Тараса Земка розпочинався як педальна машина

Свій перший транспортний засіб Тарас Земко збудував ще 2003 року – це був причіп для велосипеда. Пізніше він створив ще один причіп тепер уже для автомобіля.

Перший саморобний електромобіль Тарас Земко починав будувати як триколісну педальну машину для свого сина. Потім, за його ініціативою, велосипед вирішили перевести на електротягу.

Електромобіль коштував творцю 25 000 гривень. Фото: МедіаДрогобиччина/Віра Чопик

Електрокар створювали під час карантину, коли у Тараса Земка та його сина виявилося більше вільного часу. Саморобне авто обійшлося творцю у 25 000 гривень.

Нова модель Тараса Земка має повністю закритий кузов

На електромобілі Тарас Земко їздив у Стрий та Трускавець. Саморобне авто розганяється до 50 км/год та має запас ходу 90 км, а його зарядка коштує лише 5 гривень. Його позитивно сприймають водії інших машин і часто фотографують, а поліція зупиняла лише для того, щоб дізнатися про подробиці цікавого транспортного засобу.

Упродовж останнього року українець працює над чотириколісною моделлю. Щоб створити його, з 90 кг глини було виліплено спеціальну форму, за якою було відлито кузов. Його вартість становила лише 800 гривень.

Електрокар отримав двигун на 2,7 к. с. і здатний розвинути 70 км/год

Новий електромобіль оснащений двигуном на 2 кВт (2,7 к. с.) і здатний розвинути 70 км/год. Запас ходу складає 120 км, а заряджання акумулятора займає 5 годин.

Тарас Земко планує будувати електрокари і надалі. У його планах – ще досконаліша модель.

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...