"Українці - фашисти?": Канал Медведчука потрапив у гучний скандал через Росію

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала порушення в ході позапланової перевірки телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години"), повідомляють Патріоти України.

Так, результати розглянуть на найближчих засіданнях Нацради. Перевірку виконали в зв'язку з наміром провести телеміст з російським телеканалом "Росія 1".

"Вона відбулася, нашу групу пустили на телеканал NewsOne, але акти не підписали. І зараз ми готуємо проєкт рішення про розгляд результатів цієї перевірки. Думаю, це відбудеться найближчими тижнями. Ми точно не будемо це питання затримувати – ми зацікавлені в тому, щоб оперативно розглянути", – сказав член Нацради з телерадіомовлення Сергій Костинский.

За його словами, якщо факти порушень – розпалювання ворожнечі – підтвердяться, то швидше за все будуть застосовані санкції.

На питання, чи виявила перевірка на телеканалі NewsOne такі факти, Костинский відповів ствердно. "Фактично так, і ці результати перевірки ми будемо розглядати на найближчих засіданнях", – додав член Нацради.

Він зазначив, що в ході перевірки були досліджені висловлювання в передачах, що анонсували телеміст з російським телеканалом "Росія 1", і ряд інших фактів.

"Телеміст – це був контекст... Ми досліджувати не телеміст, а передачі, які анонсували його, а також інші передачі, які ми моніторили до цього: наприклад, там, де українців називали фашистами", – сказав Костинский.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Експерти прочитали по губах: Стало відомо, що каже Кріштіану Роналду перед своїм фірмовим ударом

вівторок, 23 квітень 2024, 8:30

Португальський уболівальник Густаво Мачадо, який вміє читати по губах, розшифрував слова, які форвард "Аль-Насра" Кріштіану Роналду говорить перед своїми фірмовими ударами зі штрафних. Виявилося, що 39-річний Кріштіану "накачує" себе мотиваційними пром...