Українцям можуть підвищити частину тарифів: Що буде з цінами на комуналку в лютому

У лютому більшість комунальних тарифів для українців підвищувати не планують. Виняток - тарифи на деяких комунальних підприємствах, які можуть за допомогою місцевої влади переглядати ціни на свої послуги, передають Патріоти України.

Наприклад, таке рішення ухвалили у Бориславі Львівської області, де переглянули тарифи на холодну воду (централізоване водопостачання та водовідведення). Тому українцям варто хоча б раз на місяць відвідувати сайт свого місцевого органу самоврядування.

Там за законом зобов'язані попереджати заздалегідь про майбутній перегляд цін на послуги комунальних підприємств. "Тариф на централізоване водовідведення збільшиться для всіх споживачів на 3 грн 19 коп. та становитиме 17 грн 06 копійок", – зазначають у повідомленні Бориславської міськради.

Загалом по Україні вартість води мали переглянути ще у січні, проте рішення відстрочили. Ціни на газ, електроенергію, опалення та гарячу воду не повинні міняти не лише у лютому, а й як мінімум у найближчі місяці.

Не забудьте передати показання лічильників

На початку кожного місяця українцям потрібно передавати показання приладів обліку електроенергії та газу. У компаніях-постачальниках цих послуг нагадали про терміни.

"Показання [за електроенергію], які будуть надані до 3 лютого, допоможуть правильно сформувати квитанцію. Просимо передавати показання лише за наявності безпечної можливості та доступу до лічильника", – поінформували клієнтів у ДТЕК. Показання за світло можна передавати в чат-ботах обленерго, телефоном та за допомогою особистого кабінету на сайті.

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" в свою чергу нагадала, що її клієнти мають здати дані до 5 лютого. Показання треба передавати не "Нафтогазу", а своєму оператору ГРМ, тобто облгазу.

Останнє в лютому не стосується лише абонентів "Харківгазу" та "Дніпрогазу", які перебувають у процесі переходу на сервіси "Нафтогазу". Вони мають передати показання безпосередньо до газопостачальної компанії.

Передати показання оператору ГРМ (облгазу) можна кількома способами:

  • при особистому візиті в офіс обкладення або по телефону;
  • у чат-боті облгазу або на його сайті;
  • через ящики прийому показань.
Джерело: Обозреватель

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...