Українців можуть оштрафувати за поведінку у власних квартирах: Що потрібно знати

Українців можуть оштрафувати за поведінку у власних квартирах: що потрібно знати

Українці зобов'язані дотримуватися режиму тиші в багатоквартирних будинках з 22:00 до 8:00 у вихідні та з 21:00 до 8:00 у робочі дні, передають Патріоти України.

При цьому шумні ремонтні роботи у вихідні заборонені цілодобово. Порушникам-фізичним особам загрожують штрафи до 510 грн з конфіскацією обладнання, а юрособам – до 2550 грн.

Норми, що регламентують проведення ремонтних робіт, містяться у законі "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення". Зазначається, що в період режиму тиші забороняється:

  • голосно кричати та співати;
  • використовувати звуковідтворюючу апаратуру;
  • робити ремонт (допустимо лише з 8 ранку до 9 вечора у будні дні).

Важливо, що гучний дитячий плач та шум від свійських тварин не входять до списку заборонених звуків. Тому в таких випадках потрібно звертатися не до поліції, а до служби опіки чи служби захисту прав тварин.

При цьому важливий не тільки факт шуму, але і його фактична гучність. Так:

  • допустимий рівень шуму у житлових будинках вдень – не більше 55 дБ;
  • у житлових будинках уночі – не більше 45 дБ;
  • допустимий рівень шуму в гуртожитках вдень – до 60 дБ;
  • у гуртожитках уночі – до 50 дБ;

За шум у неналежний час українцям можуть винести попередження або відразу оштрафувати. Розмір штрафів за перше порушення на рік – 85-255 грн для фізосіб та 255-510 грн для юрособ.

Повторне порушення карається жорсткіше: 255-510 грн для фізосіб, 850-2550 грн для юросіб. Крім того, повторне порушення правил ремонту передбачає конфіскацію інструментів, обладнання та/або апаратури, що є джерелом шуму.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...