"Укртелефільм" готує претензію до НВО через серіал "Чорнобиль"

чорнобиль

Авторів популярного серіалу «Чорнобиль» підозрюють в порушенні авторських прав. Українське держпідприємство «Укртелефільм» готує скаргу до американської HBO, , повідомляють Патріоти України з посиланням на Detector Media.

У «Укртелефільмі» кажуть, що в серіалі «Чорнобиль» були використані фрагменти з документального фільму «Чорнобиль: два кольори часу». У кожну серію включено декілька дуже коротких фрагментів документальної зйомки, але в цілому набігає кілька хвилин запозиченого відео. Так, наприклад, в п'ятій серії є момент, коли шахтарі риють тунель до реактору. «Укртелефільм» готується пред'явити претензії.

Генеральний директор «Укртелефільму» Тарас Аврахов не виключає, що американська компанія купила документальне відео про Чорнобиль, щоб використовувати його в серіалі. В такому випадку українська студія хоче знати ім'я продавця.

«Все треба з'ясовувати: у кого вони купували (якщо купували) ці фрагменти, хто на цьому заробив», — вважає Аврахов.

Нагадаємо, «Чорнобиль» в США був визнаний кращим серіалом 2019 року. При цьому учасники подій вважають, що творці серіалу виключно добре передали атмосферу і емоції, а ось з фактами і подіями «точність 50 на 50».

Оце так: У Харкові чоловік застрелив з рушниці дружину та доньку і намагався втекти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:50

У Харкові поліція затримала чоловіка, якого підозрює у вбивстві доньки та дружини. За даними слідства, чоловік скоїв вбивство 24 квітня у власному будинку у Слобідському районі Харкова. Про це повідомили в пресслужбі облпрократури, передають Патріоти ...

Це варто знати! Що не можна робити в Страсний тиждень

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:44

У дні Страсного тижня дотримуються особливо суворого посту, не можна ходити на цвинтарі, поминати померлих. Православні готуються до світлого свята Великодня. Вони наводять лад у своєму будинку, готують частування для святкового столу, передають Патрі...