Унікальна знахідка: У Польщі виявили "вагітну" мумію (фото)

У Польщі вчені заявили про те, що вони виявили першу в світі єгипетську мумію вагітної жінки. Знахідка була зроблена під час сканування останків, які зберігаються в Національному музеї у Варшаві з 1917 року. Відповідне дослідження було опубліковано в журналі Journal of Archaeological Science в середу, 28 квітня, передають Патріоти України.

Мумія була знайдена у Фівах і датується першим століттям до нашої ери, при цьому спочатку вважалося, що вона належить не жінці, а давньоєгипетському священнику на ім'я Гор-Джехуті.

Перша мумія вагітної жінки.

Вивчаючи рентгенівські знімки, дослідники помітили на одному з них маленьку ніжку. Вони встановили, що померлій жінці було від 20 до 30 років, вона була на 26-30 тижні вагітності.

Плід не вийняли із тіла жінки перед муміфікацією, в зв'язку з чим цей зразок вважається унікальним. Вчені припустили, що, можливо, це просто не вдалося зробити, або ж так хотіли приховати вагітність.

Знімок мумії.

Дослідники не змогли визначити стать ненародженої дитини. Причину смерті жінки вони хочуть встановити за допомогою томографії.

Доктор Войцех Ейсмонд з Інституту середземноморських і східних культур Польської академії наук зазначив, що в ті часи смертність під час вагітності була високою і саме вона могла вплинути на здоров'я жінки.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...