Urbee 2: В Україні зареєстровано перший автомобіль, надрукований на 3D-принтері. Характеристики

При роботі виключно в електричному режимі на одному заряді акумуляторів Urbee 2 здатний долати близько 64 км за умови руху на максимальній швидкості

Першим надрукованим на 3D-принтері електромобілем, який зареєстрували в Україні, став Urbee 2S. Про це повідомляє AUTO-Consulting.

Невідомий покупець привіз та зареєстрував в Україні свій Urbee 2S, як квадроцикл 2018 року випуску. Хоча його історія ще на п‘ять років старіша.

Перший у світі функціональний автомобіль створений за допомогою 3D-друку виник у співпраці трьох компаній: KOR EcoLogic, RedEye On Demand і Stratsys. Перше покоління автомобілів Urbee, оснащених 5-сильним гібридним приводом, було продемонстровано ще у 2010 році.

Urbee 2

Urbee став функціональним концептом, який зміг долати понад 300 кілометрів шляху з витратою 3,8 літра пального, однак, на жаль, у зв’язку з тим, що кузов був занадто крихким, реалізацію проєкту серійного виробництва автомобіля Urbee довелося відкласти.

Легкий (550 кг) аеродинамічний триколісний двомісний гібрид приводиться в рух парою 36-вольтових електромоторів номінальною потужністю 4 к.с. і піковою – 8 к.с., які живляться блоком акумуляторних батарей ємністю 7,6 кВт-год. При підключенні до побутової розетки відновлення заряду акумуляторів займає близько 6 годин. Чотиритактний двигун внутрішнього згоряння потужністю 10 к.с. працює як генератор, що забезпечує підзаряджання акумуляторів, а також дає змогу підтримувати постійну швидкість у 110 км/год.

Оскільки автомобіль дуже низький, потрапити в салон вдасться тільки, якщо відкинути передню лобову частину

При конструюванні Urbee 2 було використано близько 50 елементів, які створювали за допомогою 3D-друку з ABS-пластику протягом 2500 годин.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...