Усе через напад Росії: Україна годувала 400 млн осіб, а тепер у країні кожному п'ятому доводиться недоїдати

Україна, як один із головних експортерів продуктів харчування у світі, годувала 400 млн осіб у всьому світі. Тепер же, через війну Росії проти України, кожному п'ятому українцю доводиться пропускати прийом їжі. Про це у своєму офіційному блозі у Twitter повідомляє ООН, передають Патріоти України.

"Україна. У країні, яка раніше вирощувала продукти харчування для 400 мільйонів людей по всьому світу, кожен п'ятий тепер повідомляє, що йому доводиться скорочувати обсяг і кількість прийомів їжі, у той час як дорослі пропускають їжу, щоб нагодувати дітей", – говориться у повідомленні ООН.

За даними FAO, Україна – п'ятий у світі експортером пшениці, на частку якого припадає 10% глобального ринку. Також країна є одним із провідних постачальників кукурудзи з ринковою часткою в районі 15%. Про загрозу глобального голоду заявив 22 березня президент України Володимир Зеленський. Виступаючи з відеозв'язку перед італійським парламентом, він нагадав, що країна "завжди була одним із найбільших експортерів продовольства", але поточна ситуація заважає посівній кампанії.

Зазначимо, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва в інтерв'ю CBS також попередила про світовий голод через війну Росії проти України. "Так, війна в Україні означає голод в Африці, але війна в Україні також має соціальні наслідки для багатьох країн. По-перше, ціни на сировину, енергію, зерно, добрива...", – сказала глава МВФ.

Найбільше занепокоєння викликає ситуація у країнах, які межують із Росією та Україною через наплив біженців. За словами Георгієвої, такої кількості евакуйованих людей європейські країни не бачили з часів Другої світової війни. Постраждати також можуть республіки Середньої Азії та Кавказу – їх торгові відносини пов'язані з РФ та Україною більше, ніж з іншими державами.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...