Усі фахівці - бездоганні: Українка шокувала цінами на медичні послуги в Швейцарії та розповіла про страховки

Професію лікаря тут здобути нелегко – великий відсів ще під час навчання: щороку проводиться перевірка на придатність, щоб відібрати студентів з найвищими балами.

Українка Катерина Дашевська із родиною переїхала до Швейцарії. Каже, що дуже задоволена системою медицини. Тут страхова медицина, яка покриває 90% вартості лікування, повідомляють Патріоти України.

"Будь-яка людина, яка проживає у Швейцарії, може отримати доступ до системи охорони здоров'я, якщо у неї є принаймні базове медичне страхування. Це покриває близько 80-90% витрат на охорону здоров'я. У свою чергу, додаткове медичне страхування відіграє важливу роль при отриманні дороговартісних стоматологічних послуг чи стаціонарному лікуванні", - каже Катерина.

Наприклад найпростіша, зубна пломба коштує $215 і сягає до $550. А повне лікування зі вставноленням коронки може обійтися у $5 тис. за зуб. "Шукати, де б зекономити у Швейцарії, не варто. Тут діють єдині стоматологічні тарифи для членів Швейцарського товариства стоматологів. Вони не встановлюють ціни довільно, а на основі каталогу послуг з допустимим відхиленням в певних рамках, що дозволяє враховувати ступінь складності, властивий кожному випадку. Тому у Швейцарії хтось витрачається на придбання додаткового медичного страхування, а хтось їздить лікувати зуби у сусідні країни ЄС чи, у випадку українців, в Україну", - додає українка.

Родина Катерини всі медичні послуги ми отримує у Швейцарії (сімейного лікаря, педіатра, стоматолога та інших спеціалістів вузького профілю) і може сказати про швейцарську медицину тільки хороше: починаючи від технічного оснащення, закінчуючи рівнем професіоналізму персоналу.

"Професію лікаря тут здобути нелегко – великий відсів ще під час навчання: щороку проводиться перевірка на придатність, щоб відібрати студентів з найвищими балами. У Швейцарії пацієнти довіряють лікарям та слідують їхнім приписам. Крім того, в аптеках доступний мінімум ліків без рецепта, а витрати на ліки (поза загальновстановленим списком), придбані для самолікування, не покриваються медичним страхуванням", - додає.

За сприятливих умов присутність лікарів у житті мінімальна. При ГРВІ приписують мінімум ліків (зазвичай парацетамол, ібупрофен), а основна настанова зводиться до трьох слів: голод, холод і спокій. "Антибіотики тут під серйозним контролем і приписом. На клінічні аналізи направляють у виключних ситуаціях, і коли у хворого є багато симптомів, то за протоколом ставлять діагноз без аналізів. Тобто це зовсім протилежна історія, ніж в Україні, де без зайвих проблем можна отримати направлення на аналізи чи на власний розсуд звернутись у лабораторію", - додає Катерина.

Каже, що швейцарці активно займаються спортом. Сім'ї проводять дозвілля, катаючись на велосипедах чи плаваючи на каяках, SUP-бордах. На вулицях в будь-яку пору дня та погоду можна зустріти багато людей на пробіжці.

Джерело: Gazeta.ua

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...